Maria-Concert

Pinksterzaterdag 27 mei Maria-concert Kerk Handel

Op (Pinkster)zaterdag 27 mei 2023 om 15:00 uur geven zangeres Anne-Mieke Post-Smetsers, pianiste Anny Smith-Setiawan en dwarsfluitiste Marieke Buiting-Hermsen een Mariaconcert in de O.L. Vrouwekerk. Het concert bestaat uit mooie, sfeervolle Marialiederen om naar te luisteren, maar er zijn ook Marialiederen om mee te zingen.

De teksten voor de samenzang zullen voorhanden zijn.

Er wordt ook een Indonesisch, een Pools en een Oekraïens Marialied ten gehore gebracht.

Iedereen is van harte welkom!

Het hart van Anne-Mieke Post-Smetsers ligt van jongs af aan bij de zang. Na bijna 30 jaar als lerares Frans gewerkt te hebben, heeft ze van zingen haar beroep gemaakt. Ze geeft concerten met verrassende onderwerpen, zoals afgelopen december, samen met Anny en Marieke, het “Beschuit-met-muisjes-concert” in kasteel Heeswijk ter ere van de geboorte van stamhouder Lodewijk.

Vanaf augustus 2016 luistert Anne-Mieke iedere derde donderdagmiddag van de maand samen met verschillende pianisten kerkelijke Seniorenvieringen muzikaal op, die speciaal bestemd zijn voor mensen met geheugen- en/of mobiliteitsproblemen. Ook bij diverse andere gelegenheden zoals huwelijken zorgt ze graag voor een persoonlijke ♪ in zang en woord.

Anne-Mieke is al 20 jaar ritueelbegeleidster bij afscheidsdiensten, waarbij ze op verzoek ook zingt tijdens de ceremonie (zie www.afscheidsdiensten.nl).

Pianiste Anny Smith-Setiawan is in Jakarta geboren en in 1978 naar Nederland gekomen.

Haar vader had een band en haar moeder speelt ook piano. Vanaf haar zesde jaar groeide Anny dus al op met muziek. Nu begeleidt ze het kinderkoor “De Vlinders” van de Lambertuskerk en een gezellig koor in Veghel.

Verder begeleidt ze ook zangeressen bij bruiloften en uitvaarten. Als kind wilde Anny al graag harp leren spelen en nu is het er dan gelukkig van gekomen en geniet ze van haar harplessen!

Dwarsfluitiste Marieke Buiting-Hermsen heeft zowel een passie voor dieren als voor de dwarsfluit. Ze noemt zichzelf een laatbloeier in de muziek. Samen met pianiste Anny Smith-Setiawan begeleidt ze het kinderkoor “De Vlinders” van de Lambertuskerk in Veghel.

Verder levert ze van tijd tot tijd haar muzikale bijdrage aan diverse concerten.