De Ont-moeting

DAGBESTEDING

Dagbesteding betekent een zinvolle besteding van de dag. Lukt het niet meer thuis activiteiten te ondernemen? Is er sprake van vereenzaming? Of is er sprake van overbelasting bij de partner en/of de mantelzorgers?

Dan kan dagbesteding de oplossing zijn. Het aanbrengen van dagstructuur en actief zijn in een vertrouwde omgeving vinden wij erg belangrijk. Dat komt de mentale gezondheid ten goede. Door de ontlasting van de thuissituatie en het aanbieden van een prettige dag invulling blijft het voor veel mensen mogelijk om thuis te kunnen blijven wonen.

DE ONT-MOETING IN HANDEL

De deskundige medewerkers en vrijwilligers van dagbesteding ‘De Ont-moeting’ verzorgen dagbesteding voor mensen uit Handel en omstreken die zorg nodig hebben of die op zoek zijn naar een zinvolle dag invulling. Wij bieden u of uw partner/familielid dagbesteding in een huiselijke sfeer aan, op alle doordeweekse dagen (behalve op woensdagen).

De sterke band en historie die wij hebben met Handel klinkt door in onze dagbesteding. De cultuur en tradities van Handel staan centraal. Dat maakt De Ont-moeting voor u of uw partner/familie vertrouwd en veilig. Juist wanneer u of uw partner/familielid zich in een veranderende levenssituatie bevindt, biedt De Ont-moeting een fijne, huiselijke basis. Onze medewerkers en vrijwilligers komen zelf ook allemaal uit Handel en omstreken. Dat voelt vertrouwd!

Niks moet en veel is er mogelijk. Het is een ideale plek om te komen genieten van de natuur maar uiteraard ook door de vele leuke binnen activiteiten. We hebben een lange historie en sterke band met Handel. De Ont-moeting is gevestigd op het Strijbosscheweg 51 te Handel.

VOOR WIE

Zorgmed biedt gespecialiseerde dagbesteding welke zich richt op -voornamelijk oudere-  mensen die zorg nodig hebben vanwege hun lichamelijke of psychische situatie. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met (beginnende) dementie, een licht verstandelijke handicap, niet-aangeboren hersenletsel, stemmingsstoornissen, psychiatrische problematiek en mensen met een chronische ziekte zijn. Deze dagbesteding bevind zich in het dorpje Handel.

Onze locatie is in april 2020 geheel vernieuwd. Wij beschikken over een invalidentoilet en een eigen rustruimte.

ACTIVITEITEN

We ondernemen gezamenlijk diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld mozaïeken, bakken of een spelletje spelen. We nemen de krant door onder het genot van een kopje koffie en verzorgen gezamenlijk de lunch (welke bestaat uit een warme maaltijd). Daarnaast zitten we in een prachtige omgeving om een eindje te wandelen en in ieder geval te genieten van wat de natuur ons te beiden heeft. De huiselijke sfeer en het bekend zijn met de Handelse omgeving en cultuur staan centraal. De activiteiten worden verzorgd door mensen uit (de omgeving van) Handel.

Wil je meer informatie of vind je het leuk om kennis te komen maken met een kopje koffie? De deur staat altijd open!

Contactpersoon
Marian Graat: 06-31674317
Zorgmed:040-2517830