Water Resort Handel

Persbericht:

Rooye Asch gaat Water Resort Handel
heten om ‘alle ellende te vergeten’

De naam Rooye Asch verdwijnt. Water Resort Handel is de nieuwe naam van het Landal-vakantiepark dat de komende jaren wordt gebouwd tussen Handel en Elsendorp. De nieuwe naam moet ‘alle ellende van de afgelopen tijd’ doen vergeten.

Gemert-Bakel

Met de naamswijziging wil de nieuwe eigenaar van het al jaren zieltogende park aan de Haveltweg een streep zetten onder het verleden. ,,Dit wordt een groen en waterrijk vakantiepark dat voldoet aan de hoge eisen die Landal stelt”, aldus Eric van den Eijnden van Pearl Parks. Zijn bedrijf koopt de grond en bouwt, Landal GreenParks verhuurt de bungalows.

,,Meer dan de helft van de huisjes ligt straks aan het water.” Het wordt dan ook beslist geen park voor ‘arbeidsmigranten, statushouders en asielzoekers’ benadrukt de Eindhovense ondernemer. ,,Daar wil Landal om begrijpelijke redenen niet aan. Dat is niet goed voor het imago en de uitstraling van hun recreatieparken.”

Maximaal 75 kennsiwerkers

Wel is er straks ruimte voor expats, zij het in beperkte vorm. ,,Maximaal 75 van de 275 vakantiebungalows die we gaan bouwen, stellen we beschikbaar voor maximaal evenveel kenniswerkers en hun gezinnen”, zo kondigt Van den Eijnden aan. ,,Maar dan wel in het laagseizoen, van oktober tot maart. De rest van het jaar is voor vakantiegangers en recreanten.”

Zitten expats er wel op te wachten om ondergebracht te worden in een vakantiehuis dat per week al snel meer dan 1000 tot 1200 euro aan huur kost? ,,Het gaat dan vooral om kenniswerkers die net zijn aangekomen in Nederland”, is het antwoord van de ondernemer op die vraag. ,,Dat zijn mensen die samen met hun gezin nog even moeten wachten op hun definitieve huisvesting. We hebben hierover al contacten met bedrijven als ASML, NXP en ProDrive. Die hebben volop interesse in wat ik de hotelfunctie op ons resort noem.”

De benodigde bestemmingsplanvergunning voor het park is al binnen, de bouwvergunning wordt zeer binnenkort al aangevraagd. Pearl Parks hoopt vervolgens snel te kunnen beginnen met het realiseren van de eerste honderd woningen en een deel van de centrale voorzieningen. ,,In de zomer van 2026 moet het park klaar zijn”, hoopt Van den Eijnden, die met Pearl Parks ook in Belgi√ę en in Frankrijk al recreatieparken heeft gebouwd voor Landal.

In de Gemert-Bakelse gemeentepolitiek leeft – naast enthousiasme over het plan – ook de nodige scepsis. De vrees bestaat dat er straks volop seizoenarbeiders en asielzoekers worden ondergebracht in Handel. Met nieuwe toezeggingen hoopt Van den Eijnden die vrees nu weg te nemen. ,,Dat is echt niet de bedoeling”, bezweert hij.