Kunstroute 29 juni 2024

WAUW, was mijn eerste indruk van alle prachtige kunstwerken die tentoongesteld werden op 15 verschillende adressen dwars door Handel. Zaterdag 29 juni j.l. met een uitbundig zonnetje, kwam je veel mensen tegen op de route, te voet, op de fiets en zelfs met de auto.

Ik wil alle adressen even benoemen, in willekeurige volgorde. Toch wil ik beginnen op een mooie plek achter de kerk met een paar mooie borduurwerken van Maria Michels en een beeldhouwwerk van Christ v.d.Broek; twee deelnemers die ons de afgelopen tijd ontvallen zijn. Verder waren er in het park beeldhouwwerk van Nellie Martens en schilderwerken van Mieke Hubers en Maria Poels te bewonderen. Op de Oude Kluis zag je weer heel andere stijl schilderwerk van Mark Biemans, zowel acryl als olieverf op doek. Bij de Ontmoeting in Natuurcentrum de Specht was werk van alle deelnemers te bewonderen van borduurwerk, breiwerk, schilderijen, houtbrandwerk, eigengemaakte kaarten, vogelhuisjes, etc. Op de Varelaar bij Johnny v.d.Elzen kwam je in een sprookjeswereld terecht. Allerlei fantasie-figuren van papier machee. Johnny is hiermee begonnen toen er in coronatijd geen carnavalswagen gebouwd kon worden. In een prachtige tuin aan de Rect.Meeuwsstraat waren Brigitte en Peter van Braam aan het werk met pottenbakken, keramiek en raku stoken. Heel apart en mooi om te zien. Op naar de Rect.Aldenhuijsenstraat naar Annie Jaegers. Ook zij schildert mooie schilderijen met veel kleuren, zowel abstract als werkelijkheid. In de tuin van Paula van Dooren kom je ogen te kort. Schitterende beelden, groot en klein, die her en der verspreidt staan door de mooie tuin. Heel ander werk liet Natasja Smeekens zien; schapen- en alpaca wol kaarden, spinnen, kleuren, en breien. Maar ook een werk gemaakt van hondenhaar van eigen honden was te bewonderen. Jan van Hout is van verschillende markten thuis. Van pottenbakken, keramiek, schilderen en hout bewerken. Hij heeft de mooiste creaties uitgestald in de garage en de tuin. Bij Bert Coppens op de Boskant kreeg je uitleg over fijn metaal bewerken. Hij maakt vooral onderstellen van modeltreinen, maar ook uurwerken. Je kon ook een oud uurwerk bewonderen dat door hem opgeknapt is.

Een stukje buiten het dorp woont Riek Brugmans. In haar mooie tuin, schuur en voorkamer waren honderden schilderijen te zien. Ook hier kwam je ogen te kort.

Kortom het was een route die de moeite waard was om af te leggen. Wat heeft Handel veel talent….. Complimenten aan alle deelnemers… Hopelijk komt er nog een vervolg op!

Jacobien Donkers

Geniet van de foto’s

« van 3 »