Huisartsen praktijk Strijbosch

Algemene informatie

We krijgen regelmatig vragen hoe het er voor staat met de nieuwbouw. De bouw heeft een lange aanloop en achter de schermen wordt hard gewerkt! Een nieuw pand gaat er komen in Handel.

Velen van u zullen al weten welke locatie het wordt. Aan de Strijbosscheweg, aan het einde van de Rector Meeuwsstraat, ligt nog een stuk grond braak. Vroeger waren daar de volkstuintjes. Nu na jaren gras- en struikgewas wordt daar het nieuwe Gezondheidscentrum Handel gebouwd. We hopen dat de bouw snel gaat starten. Alle neuzen wijzen dezelfde kant op. Er moet nog het een en ander geregeld worden maar we gaan er van uit dat het gaat lukken. En als het zo ver is, wordt het genieten!

We bouwen een mooi compact gezondheidscentrum voor het prachtige dorp! We hopen dat alle patiënten en andere gebruikers zich prettig zullen voelen in het nieuwe pand. Het is aan de rand van het bos, we worden buren van De Specht, het kampje en andere omwonenden. De omgeving komt terug in het interieur van de praktijk. Geïnspireerd op de omliggende bomen en de stuifduinen van de regio.

Het gebouw wordt aan de voorzijde betimmerd met duurzaam hout wat zal vergrijzen, en het achterste gedeelte van het pand wordt bedekt met steenstrips. Het gebouw wordt duurzaam: met zonnepanelen, warmtepomp en is houtskeletbouw. Voor zover bekend is dit het eerste gezondheidscentrum in Nederland wat volledig houtskeletbouw is. Ook in onze materiaalkeuzes houden wij rekening met duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het gebouw zal bijna energie neutraal zijn. En met de huidige ontwikkelingen in de wereld is dat ook belangrijk.

Naast een veel groter vloeroppervlak met mogelijkheid tot enige uitbreiding (gezien het huisartsen tekort in de regio en groei van het inwonertal van de gemeentes) van de huisartsenpraktijk, komen er ook een fysiotherapeut en enkele andere disciplines in het pand. Hiervoor zijn op dit moment gesprekken gaande.

We hopen allemaal op een voorspoedige bouw!

Leonie Mulder, namens de het hele team van de huisartsenpraktijk.