Sportdromen

 

Goed Bezig Gemert-Bakel en Uniek Sporten De Peel verwezenlijken Sportdromen van mensen met een beperking of aandoening

Mensen met een beperking of aandoening verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Helaas is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren. Met het project ‘Sportdromen’ wil Uniek Sporten De Peel dit doorbreken. Vaak is er veel meer mogelijk dan mensen denken. ‘Met steun van het BrabantSport Fonds kunnen we nu zes Brabanders met een beperking of aandoening in deze regio heel blij maken door hun sportdroom te verwezenlijken.’, vertelt Tijn van Lankvelt, beweegcoach bij Goed bezig Gemert-Bakel.

Brabantse Sportdromen
Sinds eind 2021 vertegenwoordigt Tijn de gemeente Gemert-Bakel in de werkgroep van Uniek Sporten De Peel. ‘Samen met beweegcoaches uit de andere Peelgemeenten houden we ons bezig met alle initiatieven op het gebied van aangepast sporten in deze regio en het ondersteunen van mensen met een beperking of aandoening bij het vinden van een passende sport of beweegvorm.’ Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om te sporten en bewegen. ‘Met het project Sportdromen willen we dat doorbreken en laten zien dat iedereen kan bewegen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen of hardlopen met begeleiding, fitnessen, rolstoeltennis, G-voetbal of sporten met een prothese. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Ik ben heel benieuwd naar de sportdromen van mensen in deze regio!’

Sportdroom insturen
Iedereen met een beperking of aandoening, die graag iets wil bereiken op het gebied van sporten of bewegen, maar daarbij drempels ervaart, kan zijn of haar droom insturen. Je mag ook een sportdroom voor iemand anders insturen. In totaal worden er in onze regio 6 sportdromen verwezenlijkt. Het kiezen van de winnaars gebeurt door een jury waarin ook Monika Slaets-Sonneveldt van de gemeente Laarbeek zit.

Meedoen kan door het formulier in te vullen op de website www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen. Dit kan tot en met zondag 20 maart.