Patio’s en appartementen Oude Bron Handel

HANDEL – De locatie van Oude Bron in Handel wordt herontwikkeld. Op de plek van het vroegere gemeenschapsshuis komen 17 appartementen en grondgebonden woningen. De bouw start begin 2020.

Wethouder Miranda de Ruiter (Gemert-Bakel) en Bas van de Laar (BL Huisvesting) hebben dinsdag de koop- en ontwikkelovereenkomst voor de herontwikkeling van de locatie waar gemeenschapshuis de oude Bron heeft gestaan. Met de verkoop door de gemeente aan BL Huisvesting wordt het herontwikkelingsplan voor de oude Bron definitief. Het nieuwbouwplan voorziet onder andere in levensloopbestendige patiowoningen met alle voorzieningen op de begane grond. Wethouder de Ruiter is blij met het nieuwe plan: ‘Veel mensen hebben herinneringen aan deze plek, met woningbouw wordt een nieuw hoofdstuk aan de geschiedenis van Handel toegevoegd’.

De architectuur getekend door LA Architecten uit Veghel,  is geïnspireerd op de hoeve die vroeger door de Duitse Orde nabij de locatie is gebouwd. Het geeft volgens de ontwerpers een exclusief karakter aan de bebouwing en maakt het verleden weer zichtbaar in de Onze Lieve Vrouwestraat. Voor dat laatste heeft met name de onlangs overleden Handelse heemkundige Peter Lathouwers zich ingespannen.

Tevens investeert de gemeente Gemert-Bakel een bedrag aan het vergroenen van het nabijgelegen dorpsplein.

In het voorjaar van 2020 wordt gestart met de verkoop en medio 2020 wil BL Huisvesting gaan starten met de bouw. In de tussentijd wordt het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning uitgewerkt en in procedure gebracht.

Foto: Sfeerimpressie van het nieuwbouwplan