Koningsdag

 

Terugblik Koningsdag 2024

Dit jaar koningsdag op de speelweide! Het weer is in de ochtend nog even wat twijfelachtig maar al snel liet de zon zich zien!

De dag werd geopend door de Fanfare en gevolgd door een woordje van wethouder Wilmy Steeghs. De winnaars van de vlaggetjes versierwedstrijd zijn dan al bekend gemaakt en zij assisteerden de wethouder bij het hijsen van de vlag.

Met een echte sloopauto die beschilderd mocht worden, een bellenblaas juffrouw, luchtkussens en, terug van weggeweest, het spannende kratjes stapelen, was er genoeg te doen voor de kinderen tot en met groep 8.

Met de braskaart in de hand werd er druk van alle activiteiten gebruik gemaakt. Presentator Roel v.d. Berg was weer in zijn element met de microfoon in zijn hand. Dit jaar was er een speciaal optreden van Sambanda waarna de kinderen het drummen ook mochten proberen.
Dankzij een goede voorbereiding kon de Oranje commissie genieten van de grote opkomst van ongeveer 150 enthousiaste kinderen.

Ook dit jaar was er een fietstocht, meer dan 100 mensen zijn op de pedalen geklommen. Met een hapje en een drankje onderweg is er een mooie route gefietst van 38 km. Met dank aan de vrijwilligers die deze mooie tocht opgezet hebben.

Voor de volwassen bezoekers had de werkgroep Speelweide weer een prima horeca neergezet. Er waren broodjes hamburger, kroket en frikandel en er was voldoende om de dorst te lessen op deze mooie zonnige dag. Het prachtige weer zorgde ervoor dat er volop genoten werd. Zoals altijd gaat de opbrengst naar de werkgroep Speelweide om deze fantastische speelplek in ons dorp te kunnen onderhouden.

Foto’s zijn straks weer te zien op de facebook-pagina van Koningsdag Handel.

Hopelijk volgend jaar weer een mooie dag op de speelweide!

Nogmaals dank aan de vele vrijwilligers die dit mogelijk gemaakt hebben!
Namens het Oranje comité Handel