De Ontmoeting

Persbericht

Handel, 5 maart 2024

Dagbesteding van Zorgmed stopt in Handel: ‘’Met pijn in ons hart’’

De dagbesteding bij De Specht in Handel gaat sluiten. Zoals de meeste mensen in Handel weten, bood Zorgmed daar daginvulling voor mensen met een indicatie of mensen die hier op sociaal vlak behoefte aan hadden. Dit supermooie concept werd gedragen door medewerkers van Zorgmed en een aantal vaste vrijwilligers.  Helaas is een kopje koffie drinken, een praatje maken, een spelletje spelen of gewoon elkaar ‘ontmoeten’ op deze locatie binnenkort verleden tijd.

Op 1 april aanstaande sluiten de deuren van ‘De Ontmoeting’ en stopt Zorgmed definitief met dit prachtige concept. De beslissing viel niet zonder slag of stoot. ,,We hebben echt ons best gedaan om deze mooie plek te behouden, maar het is niet gelukt’’, aldus Peter Geerts, voormalig directeur.

Na vele gesprekken met de gemeente Gemert-Bakel is een positief resultaat uitgebleven. Het idee om de dagbesteding via een andere constructie aan te kunnen bieden, was voor de gemeente geen optie. In Eindhoven wordt door Zorgmed wel succesvol met die constructie gewerkt. Daar koopt de gemeente professionele zorg in voor mensen die eigenlijk in aanmerking zouden komen voor een dagbestedingsindicatie. Zij kunnen dan deelnemen zonder indicatie waardoor de gemeente kosten bespaard. Een enorme dank gaat uit naar alle vrijwilligers en medewerkers, met name Marian Graat. Elke week wist zij weer een leuke activiteit te bedenken en het Handelse leven daarbij te betrekken. Elk jaar naar toneel, de prins die een bezoek kwam brengen en de vele gitaaroptredens die zijn gehouden. Wat zeker ook niet vergeten mag worden, zijn de dagelijkse gezonde maaltijden gemaakt door onze vrijwilligers. We bedanken Marian en alle anderen voor hun jarenlange inzet! Hun gedrevenheid, positiviteit en creativiteit heeft ervoor gezorgd dat we een geweldige dagbesteding hebben gehad waar we als Zorgmed en als dorp Handel trots op mogen zijn.

De hoop is dat er op de een of andere manier een doorstart gemaakt kan worden met de dagbesteding. Zorgmed kan daar echter geen rol meer in spelen. “We weten dat Handel een betrokken dorp is met actieve en ondernemende inwoners. Wie weet zijn er mensen die een vergelijkbaar initiatief gaan opzetten en een herstart maken zodat de mensen in en om Handel kunnen  blijven genieten van dit prachtige dorp’’, aldus Peter Geerts.