Lichtjestocht 27 december 2020

Het mooiste aan deze donkere dagen is de gezelligheid thuis, de kerstbomen die de woonkamers versieren en de lichtjes buiten die de avonden sfeer geven. Nu we veel thuis moeten blijven willen we extra stil staan bij het geluk van een goede gezondheid en al het moois om ons heen. Om gezond te blijven moeten we niet vergeten te bewegen. We willen daarom op 27 december 2020 een Corona proof lichtjesroute organiseren. Je vraagt je misschien af hoe dan?

Een dezer dagen ontvangt iedere inwoner van Handel een kerstkaart met hierbij een kaarsje. Wij willen je vragen dit kaarsje op 27 december 2020 om 17.00 uur aan te steken en deze in een glazen potje voor bij je huis aan de straat te zetten. Als iedereen dit doet creëren we vanzelf een lichtjesroute.

Deze lichtjesroute kan iedereen die avond lopen met hun eigen gezin, waarbij het start- en eindpunt je eigen huis is. Gedurende de route, die je zelf kunt bepalen, is het belangrijk dat je de op dat moment geldende RIVM regels in acht neemt.

Vind je het toch moeilijk om een eigen route uit te stippelen dan is er van 17.00 uur tot 23.00 uur een uitgestippelde route met opdrachten beschikbaar.  Deze interactieve wandelroute kan middels een app gewandeld wordt. De tocht is voor jong en oud en er zitten voor ieders enkele leuke opdrachten tussen!! Het beginpunt is de kerk, als je daar bent krijg je vanzelf de route en enkele leuke opdrachten door. Daarnaast kun je (hopelijk) de vele brandende kaarsjes in Handel bekijken.

Hoe werkt het?

Installeer vanuit de Apple- of Playstore de app “Serious Games”

Vanaf 27 december 17.00 uur hangt er een QR code bij de Kerk, hiermee kun je in de App inloggen en start de wandeltocht.

Maak een Team aan, doorloop de eerste stappen en de route en opdrachten verschijnen vanzelf in beeld. Deelname is gratis.

 

Heel veel wandelplezier!!!!!

 

Wij hopen op 27 december 2020 om 17.00 uur veel lichtjes te zien verschijnen en wensen jullie fijne feestdagen. Blijf gezond!

 

Groeten van de buurtverenigingen