Heel Handel Doet !!

Ook in 2020 bij het 800 jarig bestaan van Handel: “HEEL HANDEL DOET”.

Ieder jaar organiseert het Oranje Fonds de NL Doet dagen. De bedoeling is dat zoveel mogelijk bekende Nederlanders  of bekende dorps/stadsgenoten vrijwilligers werk gaan doen bij verenigingen, ziekenhuizen of andere maatschappelijk betrokken organisaties.

Hier wordt nationaal nogal wat aandacht aan geschonken. In Handel hebben wij al een aantal jaren het thema een beetje omgebogen naar Heel Handel Doet. Dit is een succes want ieder jaar neemt het aantal vrijwilligers toe die in Handel een dag mee willen helpen voor de aangemelde projecten. Dit illustreert het saamhorigheidsgevoel in ons dorp. Daar mogen we best trots op zijn en dat moeten we in stand houden. Sociale duurzaamheid, door samen te werken komen we verder.

Op 14 maart a.s. willen we opnieuw laten zien waar een klein dorp als Handel groot in kan zijn. Dit jaar zijn er 9 projecten aangemeld met zeer verschillende werkzaamheden. Hiervoor zijn vele handen nodig en gewenst. Voor iedere vrijwilliger is er wel werk te vinden welk bij hem of haar past. Een aantal projecten van verenigingen hebben al vrijwilligers vanuit hun eigen ledenbestand en andere aanvragers hebben geen leden en zijn meer afhankelijk van spontane aanmeldingen.

De projecten zijn:

Het opknappen van de kiosk in het processiepark.

De tennisclub gaat een douche maken en wil de kantine weer eens grondig poetsen. Er is een bouwunit die moet worden aangepast als douche ruimte. Dakbedekking plaatsen, isoleren, betegelen, douchebakken, sproeiers en mengkranen plaatsen etc.

De Speelweide gaat de kabelbaan herstellen/opknappen. De speeltoestellen moeten worden gepoetst en het terrein in orde gemaakt.

De buurt bewoners van de Boskant gaan hun buurtspeeltuintje opknappen.

Op de Oude Kluis 9  worden vogelnestkastjes gemaakt en opgehangen. Dit ter bestrijding van de processierups.

In de Rector Aldenhuijsenstraat worden de nestkasten van de Gierzwaluwen nagekeken en schoongemaakt.

Op de Rooije Plas zijn diverse onderhoudswerkzaamheden te doen. De springschans opknappen, containers opruimen. Het nalopen van boeien, lijnen en slalombaan en schoonmaken van accommodatie en terras.

Rondom de Specht moet e.e.a. opgeknapt worden.

De Ont-moeting gaat verhuizen naar de Specht.

Aanmelden als vrijwilliger kan via de site van nldoet/oranjefonds. Klus zoeken op postcode. Of als dit niet lukt gewoon even bellen naar: Yvonne Vennekens 0620659870 of Peter Geerts 0643356996.

De projecten starten om 9.00 uur en 0m 12.30 uur komen we allemaal bij elkaar in de Bron voor een gezamenlijke lunch. Om 16.00 uur voor diegenen die willen als afsluiting een drankje bij de tennisclub.

Namens dorpsoverleg Yvonne en Peter