Fanfare

Ophalen Oud ijzer
was succes

Hebben we u gemist, of u ons? Het volgende inlever moment is op:

zaterdag 4 mei tussen 10.00 uur en 12.00 uur.
Inleverpunt: Broeder Hogardusstraat,
ingang tegenover Isolatie.com.

Bent u niet in de gelegenheid om het te komen brengen?
Mail gerust naar:

ceciliahandel@gmail.com

zodat we een afspraak kunnen maken om het op te komen halen.

Blazers- cq Slagwerkklas
klas Concert

Groep 6 van KC de Havelt verzorgt een mooie muzikale avond in dorpshuis “de Bron”.

HANDEL- Met de blazers- en slagwerkklas als headliner,  co-headliner 4-FUN, support acts van fanfare en slagwerkgroep St. Cecilia en afsluiter Hofkapel de Bergtoeters had het blazersklasconcert 2024 een gevarieerde line-up.

De slagwerkgroep heeft onder leiding van dirigent Paul Schepers laten horen wat er allemaal mogelijk is, als je een tijdje oefent met ritme, melodie en samenspel. Als er iemand na een zware schoolweek op het punt stond in de doezelen, waren de ogen na de Happy Hardcore medley wel weer open.

De jeugd van opleidingsorkest 4-FUN kreeg het voor elkaar om groep 6 aan het hakken te krijgen op hun nieuwste nummer Europapa. Omdat er zonder fouten gespeeld werd, deed dirigent Carola Heesmans ook mee vanaf de bok.

En dan was daar de hoofd-act van de avond, de leerlingen uit de blazers- en slagwerkklas. Zij hebben laten zien en horen wat ze al hebben geleerd. En dit na slechts een paar maanden muziekles van Alex Rutten en Kobus Litjens. Niet alleen door hun muziek te laten horen, maar ook tijdens de quiz bleek dat ze al heel wat kennis hebben van de verschillende instrumenten die er zijn.

Er werd gekeken naar the Lion King. De filmbeelden werden muzikaal begeleid door de fanfare onder leiding van Geert Nellen. Ook namen zij ons mee naar de Efteling, met veel herkenbare muziek voor jong en oud. Om het publiek, niet met de grootste oorwurm uit het pretpark, Carnaval Festival, naar huis te laten gaan heeft Hofkapel de Bergtoeters de muzikale avond afgesloten met de polonaise.

Een geslaagde avond, in een goedgevulde Bron die zeker een vervolg verdient.
Op dinsdag 2 juli is het jaarlijkse zomeravondconcert op het plein voor de Bron. Ook dan zullen de leerlingen uit de blazers- en slagwerkklas weer een optreden verzorgen.