Rooye Plas

Jubileum waterskivereniging “De Rooye Plas”
in combinatie met:
Beneluxkampioenschappen

Waterski Vereniging De Rooye Plas in Handel viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum organiseert de vereniging een feestelijk weekend met diverse activiteiten voor haar leden, oud-leden, waterskiërs, supporters en buurtbewoners in het weekend van:

7 en 8 september.

Op zaterdag 7 september wordt een receptie voor genodigden gehouden om het 50-jarig jubileum samen te vieren. Van 20:00 tot 00:00 uur zijn alle leden, oud-leden, waterskiërs, supporters en buurtbewoners uitgenodigd om terug te blikken op 50 jaar waterski-geschiedenis en vooruit te kijken naar de toekomst. De receptie vindt voor genodigden plaats op het clubterrein.

Op zondag 8 september staat er een speciale jubileum-wedstrijd op het programma. De hele dag door zullen spannende wedstrijden worden gehouden, waarbij zowel ervaren waterskiërs als nieuwe talenten hun vaardigheden kunnen laten zien. “Dit belooft een dag vol sportieve hoogtepunten te worden, waar de verbondenheid en de passie voor de sport centraal staan.”

Waterski Vereniging De Rooye Plas is trots op haar rijke geschiedenis en de bijdrage die zij de afgelopen 50 jaar heeft geleverd aan de waterskisport in Nederland en ook buiten onze landsgrenzen. “Met dit jubileumweekend wil de vereniging niet alleen haar leden, maar ook de bredere gemeenschap bedanken voor hun jarenlange steun en betrokkenheid.”

In dit jubileumweekend nemen de beste waterskiërs uit de Benelux het tegen elkaar op in de waterskibaan van De Rooye Plas. Ze strijden afzonderlijk om de titel ‘Benelux Kampioen’ en uiteraard gezamenlijk met hun landenteam om de landen-wisseltroffee.  ”Deze openluchtsportwedstrijd is een lust voor het oog. Met een optimale combinatie van techniek, balans, kracht en topvorm zie je waterskiërs met bijna 100km/uur door de slalombaan gaan, salto’s en flips springen op de figurenski en soms wel ongeveer 50 meter ver springen van de schans. De waterskiërs geven dit weekend het beste van zichzelf, presteren op de top van hun kunnen en geven daarmee een show weg voor de toeschouwers”, geeft de organisatie aan.

Programma:
Benelux-kampioenschappen:

Waterski: zaterdag 7 september 2024, van 8:30 tot 18:00 uur: Start voorrondes
Receptie: zaterdag 7 september 2024, van 20:00 tot 00:00 uur.
Jubileum-wedstrijd incl. finales: zondag 8 september 2024, vanaf 10:00 uur.

Locatie:
Waterski Vereniging De Rooye Plas,
Haveltweg 21,
Handel