Huisartsenpraktijk Strijbosch gaat Boosterprikken geven!

Op donderdag 23 december 2021 gaan de huisartsen uit Handel net als de meeste andere regionale huisartsen de Boosterprik geven aan hun eigen patiëntenpopulatie. Dit omdat de GGD’s onvoldoende capaciteit hebben om de gestelde ambitieuze doelen van het kabinet op tijd te behalen. Wij helpen hen graag, zodat onze patiënten zo gezond en beschermd mogelijk het nieuwe jaar in gaan. Wij geven aan de GGD door welke patiënten we een boosterprik hebben gegeven. De GGD regelt de verdere registratie en QR-codes.

Locatie: dorpshuis De Bron, Onze Lieve Vrouwenstraat 60, 5423 SL Handel.

Er zijn enkele voorwaarden:

  • U neemt een volledig ingevulde gezondheidsverklaring mee, deze dient u zelf te downloaden en uit te printen plus volledig invullen, zie https://www.rivm.nl/documenten/gezondheidsverklaring-boostervaccinatie
  • U draagt gemakkelijke kleding waardoor u uw bovenarm gemakkelijk kunt ontbloten
  • U heeft een volledige basis-serie gehad (twijfelt u – kijk op de onderstaande link van de RIVM voor uitleg), en de laatste vaccinatie is minimaal 3 maanden geleden gezet. (Let op, de booster is niet hetzelfde als een tweede of derde vaccinatie!)
  • U heeft geen COVID-19 infectie in de afgelopen 3 maanden doorlopen
  • U heeft nog geen booster via de GGD ontvangen
  • U hoeft zich niet aan te melden, u hoeft de praktijkassistente niet te bellen om in te schrijven. Dit om de telefoon niet te overbelasten voor reguliere (en spoed) zorgvragen.

Wie?

De patiënten ouder dan 18 jaar die opgeroepen zijn bij de laatste griepvaccinatie oproep. Wij zullen dit ter plaatse nog controleren.

Wanneer?
Donderdag 23-12-2021 tussen 10.00-16.00 uur.

Kom zoveel mogelijk te voet of per fiets in verband met de te verwachten verkeersdrukte.
Kom niet allemaal tegelijk.
Houd rekening met een wachtrij. Houd 1,5m afstand volgens de richtlijnen voorschrijven.

Misschien ten overvloede, maar toch voor alle duidelijkheid; deze oproep geldt alleen voor mensen die in onze huisartsenpraktijk staan ingeschreven. Voor andere mensen geldt; raadpleeg de website van uw eigen huisarts.

Als u reeds een afspraak heeft staan bij de GGD en u komt uw booster bij ons halen, dan dient u zelf de GGD afspraak af te zeggen. Anderzijds, wilt u liever de booster bij de GGD laten zetten dan kan dit ook. Via de GGD gaat boosteren op afspraak, kijk op hun website (link beneden).

Gezien deze grootse ad-hoc actie van de regio hopen wij op jullie medewerking, geduld en begrip voor al onze goede intenties. U zult begrijpen dat we u niet allen telefonisch uitgebreide uitleg kunnen geven op deze korte termijn. Probeer anderen te informeren die bij ons staan ingeschreven om ook te komen. Probeer via de bekende wegen van de GGD websites en de RIVM websites uw vraag beantwoordt te krijgen. Probeer zo veel mogelijk onze adviezen op te volgen, met name wat betreft de voorbereidingen. Helpt u alstublieft een naaste, hetzij met uitprinten van de gezondheidsverklaring en helpen met invullen of wellicht zelfs met vervoer naar de locatie. Uw omgeving zal u dankbaar zijn!

Heeft u vragen, kijk voor verder informatie op de website van de RIVM.

https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/boostervaccinatie

https://www.ggdbzo.nl/coronavirus/coronavaccinatie/boostervaccinatie/

Wij hopen dat deze berichtgeving iedereen op tijd bereikt. Bovenal hopen wij het tij te kunnen keren in deze pandemie. Wij als praktijk proberen zo ons steentje bij te dragen.

Voor iedereen wensen wij een gezond en gelukkig 2022!

Met vriendelijke groeten namens het hele team van huisartsenpraktijk Strijbosch,

 

T. Donkers en L. Mulder, huisartsen

Gezondheidsverklaring_def_0 (1)