Buurtbemiddeling LEV Gemert-Bakel

Bonje met de buren? Buurtbemiddeling LEV Gemert-Bakel kan je helpen!

 

Een altijd blaffende hond in de achtertuin van de buren. Vuilnis dat niet regelmatig wordt opgeruimd, ongedierte aantrekt en stinkt. Geluidsoverlast omdat er elke week wel iets te vieren valt bij de buren. Het zijn zomaar wat praktijkvoorbeelden waar onze buurtbemiddelaars mee te maken krijgen, wanneer zij ingezet worden bij dreigende burenruzies en overlast.

Buurtbemiddelaars helpen buren om weer met elkaar in gesprek te gaan en samen naar oplossingen te zoeken. Ze luisteren naar het verhaal van beide partijen, ze oordelen niet over de schuldvraag en hebben een geheimhoudingsplicht.

Buurtbemiddeling is een dienst die in Gemert-Bakel gecoördineerd wordt door LEV Gemert-Bakel en wordt kosteloos aangeboden.

 

De bemiddelaars komen gewoon bij je thuis, tenzij je liever elders afspreekt. Vaak zijn drie gesprekken genoeg, één gesprek met buur 1, één gesprek met buur 2 en één gesprek gezamenlijk, op een neutrale plek waarbij iedereen zich prettig voelt.

 

Stel dat je dit herkent, dat je zelf regelmatig (over)last ervaart van de buren en het niet gelukt is om er samen uit te komen? Wacht dan niet totdat het escaleert, de politie erbij komt of een advocaat geraadpleegd wordt. Hoe eerder buurtbemiddeling betrokken wordt, hoe beter!

Kijk voor meer informatie, kijk op www.levgemert-bakel.nl of neem contact met ons op via tel (0492)363026  of mail buurtbemiddeling.gemertbakel@levgroep.nl.