Handel Doet 2019

Heel Handel Doet 2019

Het leek er even op dat het een kletsnatte dag zou worden, maar na 10 uur was en bleef het droog; gelukkig voor al die vrijwilligers die op waren komen draven om de handen uit de mouwen te steken. Maar liefst 6 projecten werden onder handen genomen, en omdat het voetballen afgelast was, waren er ook veel kinderen actief.
Bij Natuurcentrum de Specht was de opkomst heel mager, twee vrijwilligers zaten om 10 uur aan de koffie te wachten op meer hulp. Dit ging dus niet door, zij gingen elders aan de slag.
Op de Speelweide was het flink druk en er werd gepoetst, geharkt en gerepareerd.

Ook in het openluchttheater werd er door leden van toneelvereniging de Kern hard gewerkt, o.a. met snoeiwerk, het kort zagen van de takken, opruimen van de opslagruimte. Ook zijn er een flink aantal vogelkasten opgehangen.

Handel Zuid heeft er voor gezorgd dat het openbare groen weer keurig gesnoeid, geschoffeld en geharkt is. En het “straotje bij de jeu de boule baan” eerde Gerrit Bexkens nog door zijn “benkse” een leuke plaats te geven.

De tennisclub was natuurlijk ook weer actief met het afwerken van een lange lijst klussen die gedaan konden worden. Wie klaar was met een klus kon in de kantine op de lijst kijken wat er nog meer moest gebeuren.

In de Ontmoeting stond alles weer op z’n kop. Alles werd uit de kast en van de kant gehaald om onder handen genomen te worden. Zelfs het plantenkasje buiten kreeg een opknapbeurt.

Ondertussen kwamen onze dorpsondersteuner Thea en wijkagent Noud bij iedereen langs en deelden mandarijnen uit.

Om 12.30 uur stroomde iedereen richting de Bron, want daar stond een heerlijke lunch klaar, verzorgd door de Rabobank. Onze voorzitter, Peter Geerts, bedankte iedereen voor de inzet en roemde de grote opkomst. Na afloop van de werkzaamheden kon men in de kantine van de tennisclub nog napraten onder het genot van een drankje en een hapje, aangeboden door het Dorpsoverleg.