Goede doelen komen samen op Gemert Mert

Traditiegetrouw staan een aantal goede doelen organisaties uit Gemert en omgeving tijdens de jaarmarkt samen op het veldje bij de St. Jan in hartje Gemert. Een gezellig ingericht terras en een gevarieerd muziekprogramma met plaatselijke artiesten nodigt de bezoekers van Gemert Mèrtuit even tot rust te komen, en kennis te maken met enkele van de vele goede doelen die onze gemeente rijk is. Aan de kinderen is ook gedacht, zij kunnen worden geschminkt of een pannenkoek eten.

Onder de naam Gemert een Bron voor Anderen hebben meerdere goede doelen zich alweer een aantal jaren geleden verenigd. Want samen sta je sterker en samen kun je meer bereiken. En zoals de naam al aangeeft: we doen het voor anderen, voor mensen in de buurt of ver weg, maar altijd mensen die het moeilijk hebben in hun dagelijkse situatie.

We zijn jaarrond bezig om zich voor hen in te zetten. Maar een keer per jaar, op de tweede zondag van september, ligt de aandacht dichter bij huis.  Dan proberenwe de bezoekers van de jaarmarkt een mooie middag voor te schotelen, waarbij ieder, van jong tot oud, iets van zijn gading vindt.

Alle organisaties zijn actief betrokkenbij het welzijn van de medemens wereldwijd. Dit kan zijn het ondersteunen van eenschooltje, een kraamkliniek of een irrigatieproject in een land in Afrika, of educatie en het bevorderen van mensenrechten in het algemeen.We hopen natuurlijk dat veel bezoekers van de markt het veldje bezoeken, en onze projecten ondersteunen.

Gemert, een bron voor anderen:
Adrinkra                                           
Amnesty International 
Awinbono                                      
Britt helpt
De Noodpot
Go forAfrica
MOV boekenmarkt Gemert      
Read to Grow

Optredens:

> 12.00 uur: Laurens vd Berg/Jos Welbers/Jara de Boo en Stefan Croone

> 13.00 uur: Mike Knaebel

> 14.00 uur: Djembe-duouit Heusden met FrancoSaho

> 15.00 uur: Daniel Knaebel

> 16.00 uur: Djembegroep MatangaYamBula