Het weer || Belangrijke informatie 

Rotonde Handelseweg en 3D geprinte brug zorgen voor primeur!

Inschuif rotonde
Onder toezicht van vele belangstellende is zowel de 3D geprinte brug in gebruik genomen, als de inschuif rotonde vandaag op zijn definitieve plek geschoven! BAM Infra maakte er vandaag een evenement van met koffie, thee, folders, een speciale verrekijker voor de aanwezige kinderen en een tribune trok veel mensen naar de parkeerplaats van Time-Out. Zij zagen dat de rotonde een totale afstand van 60 meter aflegde in ruim negen uur tijd. Erg snel ging het dus niet, maar dat maakte het niet minder bijzonder. Een primeur zelfs in Europa!

De weg tussen Handel en Gemert is echter nog tot vrijdag 7 uur 's ochtends gesloten voor verkeer. Daarna kan de inschuif rotonde officieel in gebruik worden genomen!

3D geprinte brug
Wat vandaag wel in gebruik is genomen, is de 3D geprinte brug ter hoogte van de Onze Lieve Vrouwesteeg. Ook dit is een project van BAM in combinatie met de TU van Eindhoven. 'Een geweldige stap voor bouwend Nederland. Innovativiteit ten top wat zorgt voor een hele nieuwe manier van bouwen'. Dat waren de woorden van de enorm trotse projectbegeleiders die vandaag als eerste fietsend de brug overstaken. Ook hierdoor had de Gemeente Gemert-Bakel een primeur te pakken. Dit was zelfs de eerste keer ooit dat een 3D geprinte brug in gebruik wordt genomen.

Foto: Ad de Koning

Foto: Ad de Koning

Foto: Ad de Koning

Foto: Ad de Koning

Foto: Ad de Koning

Foto: Ad de Koning

Foto: Ad de Koning

Foto: Ad de Koning

Foto: Thijs van Litsenburg

Foto: Johan van de Laar