Het weer || Belangrijke informatie 

Christiaan Huygensprijs voor Jochem de Bresser

Na Nicky Opheij heeft dinsdag Jochem de Bresser ons dorp op de kaart gezet! Jochem de Bresser, zoon van dokter Martien de Bresser, heeft de Christiaan Huygensprijs gewonnen. Demissionair minister Jet Bussemaker reikte de wetenschapsprijs afgelopen dinsdag uit aan de 31-jarige. Naast een bronzen sculptuur en een oorkonde won hij een bedrag van €10.000,-.

Sinds 1989 wordt de Christiaan Huygens wetenschapsprijs jaarlijks toegekend aan een onderzoeker die een vernieuwende bijdrage aan de wetenschap heeft geleverd in een van de vakgebieden waarin Christiaan Huygens grote ontdekkingen deed. Dit jaar is was dat het vakgebied wiskunde en econometrie.

Het proefschrift waarmee Jochem in 2013 promoveerde aan de Universiteit van Tilburg gaat over verwachtingen en doelstellingen van individuen over hun pensioen. Het onderzoek dat gaat in op aspecten als: de mate waarin Nederlanders in 2008 financieel voorbereid waren op hun pensioen en de relatie tussen het verwachte inkomen en de tevredenheid met verschillende aspecten van iemands pensioenvoorzieningen.

Professor Jan Kiviet, een van de juryvoorzitters tijdens de prijsuitreiking: ‘Het proefschrift is wetenschappelijk en maatschappelijk van zeer grote waarde. Het is heel goed geschreven’. Zo werd het genoemd door Professor Jan Kieviet, juryvoorzitter. Jochem zelf hoopt vooral dat het onderzoek doorgetrokken wordt en dat hij zelf daarin een actieve rol als beleidsvormer kan vormen.

Foto: RUG